A+ A A-

Helgen 28-29 maj drar Norrlandscupen äntligen igång med två tävlingsdagar i Piteå.

 

Vi åker till Piteå med nyrenoverad motor. Vid första träningspasset i Umeå upptäckte vi att allt inte var som det skulle. Vi trodde att det var avgasporten som krånglade men bevisen pekade mer och mer mot motor problem. För att göra en lång historia kort så kommer en fräsch motortillbaka  i mitten av veckan.

I Rotax Max kör vi på nya mjukare däck den här säsongen. Vi har hunnit prova ett par set och så här långt känns det riktigt bra. Nytt för den här säsongen för vår del även chassit. Vi har bytt från PDB till Tony Kart. Bytet gjordes visserligen i slutet av förra säsongen men eftersom vi hade motorproblem blev det aldrig riktigt tillfälle att se det i aktion på riktigt. Träningslägret i Rasbo gav positiva besked på den fronten.

Det brukar bli täta race i Rotax Max och den här säsongen lär inte bli annorlunda. Fjolårets vinnare Alfred Jakobsson såg väldigt snabb ut när vi tränade tillsammans i Umeå. Niklas och Jonathan Arvidsson körde bra i Rasbo. Linus Burman Piteå MS och Alex Qvarnlöf Skellefteå MS kör alltid fort och Anton Lundin UAK lurar alltid någonstans i vassen. Om vi dessutom lägger till veteranerna i klassen Kim Jonsson och Simon Lindfors, båda Skellefteå MS så är det upplagt för ett riktigt getingbo.

I KZ 2 blir det spännande att se vad Emil Söderlund kan göra. Han har verkligen visat framfötterna på försäsongen.

Aktuellt

Nu drar Norrlandscupen igång

Helgen 28-29 maj drar Norrlandscupen äntligen igång med två tävlingsdagar i Piteå.

Read more ...

Rotax Max Challenge kommer till Lycksele

23-24/7 kommer Rotax Max Challenge till Lycksele och Trollringen för två tävlingsdagar. Rotax Max Challenge är världens största kartingserie och körs i stora delar av världen.

Read more ...

Nya hyrkartar på Trollringen

 Idag har vi haft årets roligaste arbetsdag på Trollringen. 10 nya hyrkartar skulle köras in och testas.

Read more ...

Ny förare i LMK

LMK s senaste tillskott bland gokartförarna heter Elias Norgren 7 år. Han har precis kört upp och skickat in sin licensansökan.

Read more ...

Till salu

Norrlandscupen

Eftersom det har varit problem med att ladda hem listan med startnummer från norrlandscup.se provar jag att lägga ut den i pdf-format här. Du behöver ha en pdf-läsare installerad t.ex. Acrobat Reader

Klicka här om du vill ladda hem listan.