A+ A A-

Femma och tolva i Piteå

28-29 maj var det äntligen dags för premiär i Norrlandscupen. För oss blev tävlingsdagarna ett skönt kvitto på att vi har löst våra tekniska problem.

 

Båda tävlingsdagarna bjöd på fantastiska race i Rotax Max. Vi hade på förhand anat att det skulle bli ett riktigt getingbo och det överträffades med råge. Jag har aldrig varit med om jämnare tävlingar sedan vi började med karting.

Några axplock för att belysa, i söndagens andra kvalheat hade Niklas femte bästa varvtid och var då 9 hundradelar efter Alfred Jakobsson som ar snabbast. I söndagens final gick de nio första förarna i mål inom loppet av 3,6 sekunder, efter ca 1 mils körning.

För vår del blev lördagen ett skönt kvitto på att vi har löst de maskinproblem som förstörde avslutningen på förra säsongen. Förmiddagens träningar och tidskörning fick vi jobba med finjusteringar på chassit för att hitta farten. Niklas körde upp sig från sjunde plats till femte genom kvalen och finalen. Det viktiga var att vi hade varvtider som matchar de allra snabbaste. För mig personligen kändes femte plats som en seger.

Söndagen blev en enda lång kamp om hundradelar och tusendelar. Niklas fick starta på sjunde plats efter en lite misslyckad tidskörning. Han gjorde en riktigt bra start men krokade ihop med en annan förare i andra sväng och blev stående bredvid banan. I andra kvalheatet blev det mycket jämnt, inget utrymme för misstag. Det blev inga större förändringar i placeringar heller. 

Nicke fick starta finalen från ruta sju och gick i mål som sjua. Tråkigt nog hade trängseln i starten gjort att hans frambumper var intryckt vilket automatiskt ger 10 sekunder i tidstillägg. Det gav en tolfte plats till slut. Finalen fick en rafflande avslutning. Alfred Jakobsson och Linus Burman hade varit i täten hela dagen. I sista sväng gjorde Linus ett försök att köra om och den som tjänade mest på det hela blev Kim Jonsson som kunde smita förbi båda och knipa segern. 5 hundradeler före Alfred och 10 hundradelar före Linus. Då pratar vi inte om varvtider utan total körtid.

Vi lämnar Piteå med nytt självförtroende. Det kommer att behövas. I Piteå var det 10 förare som var tillräckligt snabba för att köra om pallplatser. Precis som det ska vara.

Lars

Aktuellt

Nu drar Norrlandscupen igång

Helgen 28-29 maj drar Norrlandscupen äntligen igång med två tävlingsdagar i Piteå.

Read more ...

Ny förare i LMK

LMK s senaste tillskott bland gokartförarna heter Elias Norgren 7 år. Han har precis kört upp och skickat in sin licensansökan.

Read more ...

Nya hyrkartar på Trollringen

 Idag har vi haft årets roligaste arbetsdag på Trollringen. 10 nya hyrkartar skulle köras in och testas.

Read more ...

Rotax Max Challenge kommer till Lycksele

23-24/7 kommer Rotax Max Challenge till Lycksele och Trollringen för två tävlingsdagar. Rotax Max Challenge är världens största kartingserie och körs i stora delar av världen.

Read more ...

Till salu

Norrlandscupen

Eftersom det har varit problem med att ladda hem listan med startnummer från norrlandscup.se provar jag att lägga ut den i pdf-format här. Du behöver ha en pdf-läsare installerad t.ex. Acrobat Reader

Klicka här om du vill ladda hem listan.