A+ A A-

Rotax Max Challenge kommer till Lycksele

23-24/7 kommer Rotax Max Challenge till Lycksele och Trollringen för två tävlingsdagar. Rotax Max Challenge är världens största kartingserie och körs i stora delar av världen.

Man kör i tre klasser: Rotax Max Junior, Rotax Max och Rotax Max DD2 Masters. Vinnarna i varje klass får köra världsfinal mot de bästa från andra länder. 

Rotaxklasserna körs som det hörs på namnet med Rotaxmotorer på 125 cc med slungkoppling. I grunden är det samma motor i alla klasser men olika utföranden gör att effekten skiljer mellan klasserna. Motorena är plomberade av certifierade tekniker för att säkerställa att alla har så lika förutsättningar som möjligt. 

I Sverige körs RMC i tio deltävlingar från Klippan i söder till Lycksele i norr. De sex bästa resultaten räknas i sammandraget. Det känns hedrande att LMK har utvalts som arrangör 2016. 

LMK har genom åren fostrat många duktiga gokartförare. I år kommer en handfull förare att representera klubben  i Rotax Max och Rotax Max Junior.

Parallellt med RMC kör vi en deltävling i Norrlandscupen. På startlinjen står förarna i Norrlandscupen. Tävlingarna brukar även locka förare från andra delar av landet som kommer hit för att tävla och njuta av de övriga arrangemangen under Motorveckan. Några kommer tillbaka år efter år. I Norrlandscuppen körs sju klasser från 7 åringar i Cadetti till fullvuxna i KZ 2. Norrlandscupen avgörs i 8 deltävlingar och avslutas med final som i år arrangeras av Jämtlands MK.

Inte nog med detta. Onsdagen 27/7 arrangerar vi Hotell Lappland Race för åttonde året i följd. Även den tävlingen har blivit populär bland förare från hela Sverige.

Vi hoppas naturligtvis på storpublik när några av Sveriges bästa förare gör upp om poängen på Trollringen. På söndag och onsdag kommer dessutom proffsspeakern Gunnar Fridlund att referera tävlingarna på banan. Bara det kan vara värt ett besök. Vi lovar täta och snabba race. Som vanligt tar vi inget inträde.

Tävlingsfria dagar går det bra att köra hyrkart som vanligt mellan kl 13 och 19. Passa på att besöka en av Sveriges mest tekniska banor och jämför dina varvtider med svenska eliten.

Hjärtligt välkomna!

Läs mer om RMC här

 

Aktuellt

Ny förare i LMK

LMK s senaste tillskott bland gokartförarna heter Elias Norgren 7 år. Han har precis kört upp och skickat in sin licensansökan.

Read more ...

Nya hyrkartar på Trollringen

 Idag har vi haft årets roligaste arbetsdag på Trollringen. 10 nya hyrkartar skulle köras in och testas.

Read more ...

Nu drar Norrlandscupen igång

Helgen 28-29 maj drar Norrlandscupen äntligen igång med två tävlingsdagar i Piteå.

Read more ...

Rotax Max Challenge kommer till Lycksele

23-24/7 kommer Rotax Max Challenge till Lycksele och Trollringen för två tävlingsdagar. Rotax Max Challenge är världens största kartingserie och körs i stora delar av världen.

Read more ...

Till salu

Norrlandscupen

Eftersom det har varit problem med att ladda hem listan med startnummer från norrlandscup.se provar jag att lägga ut den i pdf-format här. Du behöver ha en pdf-läsare installerad t.ex. Acrobat Reader

Klicka här om du vill ladda hem listan.